Wat vindt u van onze website?

• Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Samen maken we Best schoner: zwerfafval

Dinsdag 13 november 2018

Vrijdag 9 en zaterdag 10 november stonden in het teken van het opruimen van zwerfafval. Het hele jaar zetten ZwerfAfvalPakkers (ZAPpers) zich in om onze gemeente zwerfafvalvrij te krijgen. Zij gaan vrijwillig maandelijks, wekelijks of soms dagelijks op pad om zwerfafval op te ruimen.

Onmisbare ZwerfAfvalPakkers (ZAPpers) in het zonnetje gezet

De inzet en motivatie van deze ZAPpers verdient een bedankje. We nodigden hen uit voor een bijeenkomst bij Lunchroom EETH.  om hen persoonlijk te bedanken voor het belangrijke werk. Wethouder Rik Dijkhoff en de zeven aanwezig ZAPpers wisselden van gedachten. Uiteraard was dit een perfect moment voor de wethouder om alle ZAPpers persoonlijk te bedanken voor hun inspanningen.

Op zoek naar ZAPpers

Op dit moment zijn er 7 actieve ZAPpers bij ons bekend. In 2019 hopen we dit aantal minimaal te verdubbelen. ZAPpers zijn heel belangrijk voor een schone gemeente De ZAPpers worden één keer per jaar uitgenodigd om hen te bedanken en te luisteren naar hun ideeën. Deze nemen we mee in het gemeentelijke Aanvalsplan Zwerfafval.

Ook wijkbewoners Best Oost helpen mee

Bewonersoverleg Best Oost organiseerde afgelopen zaterdag zelf een opschoonactie. Wijkbewoners trokken door het gebied van Best Oost om zwerfafval op te ruimen. Dit initiatief sluit naadloos aan op de zwerfafvalactie van de gemeente. Deze opschoonactie resulteerde in volle afvalzakken met blikjes, flesjes en veel ander afval. Vanzelfsprekend heeft de gemeente Best dit waardevolle initiatief gesteund door onder andere afvalzakken, afvalgrijpers, zakhouders en een grote container voor het ingezamelde zwerfafval te leveren.

Samen maken we het verschil!

Heeft u suggesties om Best schoner te krijgen? Of wilt u zelfstandig of met een groep aan de slag gaan om de buurt een stuk schoner te maken? Laat het weten via: teamschoon@debries.eu. De volgende opschoonactie van de gemeente is op zaterdag 23 maart tijdens de Landelijke Opschoondag.