Wat vindt u van onze website?

• Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Bladkorven en bladruimen

Dinsdag 16 oktober 2018

De herfst is ingetreden. Tijdens de periode van bladval vegen we in iedere wijk 3 keer. Daarnaast plaatsen we in de weken van 15 en 22 oktober op diverse plaatsen in Best weer bladkorven. Uitgangspunt is dat de bladkorven op plekken staan vlakbij grote bomen van de gemeente die veel bladoverlast veroorzaken. De bladkorven legen we 1 à 2 keer per week.

Deze plaatsen heeft de gemeente in overleg met het GOEB (Gezamenlijk Overleg Erkende Bewonersgroepen) bepaald. Daarbij zijn de verzoeken van bewoners meegenomen. U vindt de lijst met alle locaties op de pagina Bladkorven. Op deze lijst staan ook de locaties vermeld waar de bladkorven dit jaar verdwijnen.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0499. Is de korf vol en wilt u dat wij deze tussentijds legen? Belt u dan alstublieft uiterlijk op de donderdag naar het hiervoor vermelde telefoonnummer. Dan maken we de korf dezelfde week nog leeg.

Spelregels

• De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladeren
  • De bladeren moeten afkomstig zijn van bomen in de openbare ruimte
  • Takken of andere vormen van afval worden niet geaccepteerd
  • Bij misbruik of diefstal verwijderen we de korf en plaatsen we de korf niet terug
  • De korf legen we één of twee maal per week
  • De bladkorven halen we weer op zodra het blad van de bomen is (tussen 15 december en de kerstdagen).