Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Rioolrenovatie Oirschotseweg

Vrijdag 20 juli 2018

Van 13 augustus tot en met 5 september wordt gewerkt aan rioolrenovatie aan de Oirschotseweg. Door te kiezen voor een sleufloze techniek hoeft het oude leidingmateriaal niet afgevoerd te worden. Ook voor de aanvoer van nieuw materiaal zijn relatief weinig transportbewegingen nodig. Een kous wordt in één keer op één vrachtwagen aangevoerd. Er zijn geen grote graafmachines nodig om het oude materiaal op te graven. Kortom: minder overlast, een lager energieverbruik en dus ook een forse CO2-reductie.
Graven is maar beperkt nodig. Er is werkruimte nodig rond de putten van waaruit de renovatie plaatsvindt. Daarvoor sluiten we in fases enkele gedeeltes van de rijstroken op de Oirschotseweg tijdelijk af. Als het niet te hard regent, zijn de werkzaamheden na 4 weken klaar.

Inspectie

Uit de jaarlijkse rioolreiniging en inspectieprogramma bleek dat het rioolstelsel in de Oischotsewegernstig is aangetast door rioolgassen. De komende tijd renoveren we 19 rioolstrengen van het gemengd stelsel in zijn geheel. Door een sleufloze techniek te kiezen, voorkomen we een langdurige afsluiting.

De gemeente heeft een verantwoording om goed met het milieu om te gaan. Daarom is gekozen voor renovatie van de op 2 meter diepte gelegen buizen. De buizen kunnen er dan weer minimaal 50 jaar tegen. Bij de werkzaamheden wordt een soort kous (glasvezel versterkt) in de buizen aangebracht. Dat gebeurt wel vaker. Bijzonder is hier dat een groot gedeelte van de buizen 80 centimeter in doorsnee is met een totaallengte van de riolering van 340 meter. Benieuwd hoe dit werkt? Kijk eens op www.gmbinuwbuurt.eu.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu