Best zoekt een nieuwe burgemeester: doet u mee?

Maandag 7 mei 2018

Op 1 september verstrijkt de benoemingstermijn van burgemeester Anton van Aert. Daarom moet Best op zoek naar een nieuwe burgemeester. Die zoektocht wordt geleid door de gemeenteraad en uitgevoerd door een commissie uit de raad: de vertrouwenscommissie.

Profielschets

De eerste stap waar de vertrouwenscommissie mee aan de slag moet, is te beschrijven waar de burgemeester van Best aan moet voldoen. Zo’n beschrijving heet een profielschets. Er staat in wat de nieuwe burgemeester goed moet kunnen, wat voor persoon hij of zij moet zijn, et cetera. Kortom, wat vinden we belangrijk aan de burgemeester van Best?

Wat vindt u belangrijk?

Bepaal mee wie de nieuwe burgemeester wordt. Wat vindt u als inwoner van Best belangrijk in een burgemeester? Laat het ons weten van dinsdag 24 april tot en met zondag 13 mei. Hoe?

Extra raadsvergadering op 5 juni

Alle informatie wordt verwerkt in de profielschets. De raad biedt de profielschets aan de commissaris van de Koning aan in een openbare (extra) raadsvergadering op dinsdagavond 5 juni. Daarna start de sollicitatieprocedure.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de benoemingsprocedure? Kijk dan op de pagina Burgemeester Best.

Wie wordt onze nieuwe burgemeester?