Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Toezicht tijdens carnaval

Maandag 5 februari 2018

Ook dit jaar willen we in Best weer een gezellig carnavalsfeest vieren. Daar hoort ook bij dat alles veilig en zonder grote problemen verloopt. Daarom houden we ook dit jaar toezicht op een aantal aspecten.

Carnavalswagens

Veiligheid staat bij de optocht voorop. Daarom controleren wij net als de afgelopen jaren op de veiligheidsmaatregelen die gelden voor de carnavalswagens. Ook wordt in de gaten gehouden of de chauffeurs van de wagens niet gedronken hebben. De wagens moeten na afloop van de optocht naar de stalling worden verplaatst en mogen niet op de openbare weg worden geparkeerd. Ook hierop vindt toezicht plaats.

Horeca en drank

Horecagelegenheden waar tijdens carnaval veel mensen aanwezig zijn, worden voorafgaand aan dit feest nagelopen op de brandveiligheidseisen. Daarbij is aandacht voor brandveilige versieringen en het bereikbaar zijn van nooduitgangen.

Toezichthouders controleren dit jaar extra op het naleven van de Drank- en horecawet door horecaondernemers. Ook de jeugdigen zelf worden meer dan afgelopen jaren gecontroleerd op het nuttigen van alcohol, waarbij ook aandacht is voor eventuele valse identiteitskaarten.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu