Wat vindt u van onze website?

• Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Alternatief voor trekstang afvalemmers 45 liter

Maandag 5 februari 2018

De nieuwe emmers voor restafval, etensresten en luier-en incontinentiemateriaal hebben geen trekstang. Een inwoner uit onze gemeente heeft een eenvoudig en duurzaam alternatief bedacht: een treklatje. Het is een handig en efficiƫnt hulpmiddel om de 45 liter emmer te verplaatsen zonder te tillen.

Samenwerking Het Goed

De gemeente Best heeft kringloopwinkel Het Goed bereid gevonden om het treklatje te vervaardigen. Het latje wordt gemaakt van lattenbodems. Het treklatje is gratis af te halen bij Het Goed, Sportlaan 8 in Best. U mag 1 exemplaar per adres ophalen.

Hoe te gebruiken?

Het treklatje is eenvoudig in gebruik. Gebruik het trekplatje alleen voor de 45 liter emmer. Verwijder het wel weer als de emmer op zijn plaats staat. De inzamelaar leegt geen emmers waar het hulpmiddel nog in zit. Op www.afvalbest.nl/treklatje vindt u een instructiefilmpje. Heeft u niet de beschikking over internet? Bij Het Goed kunnen ze u ook een uitleg geven over het gebruik.