Positieve ontwikkelingen veiligheid

Dinsdag 23 januari 2018

Best wordt steeds veiliger. Dat blijkt uit de jaarcijfers 2017 van de politie.

Fietsendiefstallen fors gedaald

Het jaaroverzicht van de politie laat een duidelijke trend zien dat met name de hoeveelheid geregistreerde fietsendiefstallen fors is gedaald. Dit hardnekkige probleem lijkt grotendeels tot het verleden te behoren. Met name het aantal diefstallen uit de fietsenstalling bij het station is sterk verminderd. Burgemeester Hans Ubachs: “De gemeente heeft in samenwerking met de politie fors geïnvesteerd om dit probleem op te lossen. Mooi om te zien dat deze inspanning loont. Het aantal fietsendiefstallen is gedaald van 178 naar 93. Maar natuurlijk is elke verdwenen fiets er nog steeds één teveel.”

Zakkenrollers ontmoedigd

Ook het aantal meldingen van zakkenrollers is fors gedaald van 36 naar 12. Deze ergerlijke vorm van criminaliteit vond voor het merendeel plaats in het centrum.

Minder incidenten drugs

Het aantal incidenten van drugshandel is gedaald van 30 naar 18. Dit geldt ook voor het aantal sluitingen van panden waarin drugs zijn aangetroffen: van 9 naar 4.
“Ook uw hulp is van groot belang. Bewoners zijn de ogen en oren in de buurt. Heeft u vermoedens van een drugsdealer in uw buurt of ergens anders in Best? Ziet u bijvoorbeeld aanloop op vreemde tijdstippen wat na een kort bezoek de woning weer verlaat? U kunt de gemeente en politie helpen om dit aan te pakken. Ook al bent u niet zeker, meld ook uw twijfel. Samen houden we Best veilig!”, aldus burgemeester Hans Ubachs.

Voorkom woninginbraak

Het aantal diefstallen uit en inbraken in woningen is toegenomen van 49 naar 69. Dit aantal ligt ruimschoots onder het regionale gemiddelde. Zorg ervoor dat inbrekers geen kans krijgen. De meeste inbrekers gaan voor de snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn om binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.
Lees meer op https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html.