Hoe veilig is de gemeente Best?

Maandag 25 september 2017

Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele vragen die vanwege de Veiligheidsmonitor worden gesteld aan een groot aantal inwoners van Best.

Veiligheidsmonitor

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, overlast in de buurt en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek is in augustus begonnen. Deelnemers hebben een uitnodiging van I&O Research ontvangen om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen.

De resultaten verwachten we in maart 2018. Loco-burgemeester Van de Loo benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor: ‘Het is noodzakelijk dat we weten wat de inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente vinden. Daarmee kunnen we ons beleid beter afstemmen op hun wensen en ervaringen’.

Uitkomsten

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. I&O Research voert het onderzoek uit in nauwe samenwerking met het Centraal Bureau van de Statistiek.

Meer informatie over vindt u op www.veiligheidsmonitor.nl.