Aanslag gemeentelijke heffingen/ WOZ beschikking

Maandag 6 maart 2017

Onlangs ontving u de gecombineerde aanslag gemeentelijke heffingen/WOZ-beschikking 2017. Hierop staat vermeld (indien van toepassing): de WOZ-waarde, de onroerendezaakbelastingen (OZB), de afvalstoffenheffing, het reinigingsrecht, de rioolheffing en de reclamebelasting.

Wat is er nieuw in 2017?

Heeft u via MijnOverheid aangegeven dat u berichten van de gemeente Best digitaal wilt ontvangen? Dan ontvangt u vanaf 2017 de aanslag gemeentelijke heffingen in uw Berichtenbox van MijnOverheid. U krijgt de aanslag niet meer via de post.

Geen aanslag ontvangen?

Heeft u geen aanslag ontvangen en denkt u dat u er wel een zou moeten krijgen? Neem dan contact op met de vakgroep Belastingen en Invordering via telefoonnummer 14 0499.

Huurders

Sinds 2016 krijgen ook alle huurders van een woning een WOZ-beschikking. Vanaf 1 oktober 2015 is namelijk het puntensysteem veranderd voor het bepalen van de maximale huurprijs van woningen met een huur tot € 710,68. Voortaan telt ook de WOZ-waarde van de woning mee bij het bepalen van de maximale huurprijs. Dit geldt dus niet voor woningen in de vrije sector met een huurprijs van € 710,68 of meer. De huurders van een woning krijgen uiteraard géén aanslag onroerendezaakbelastingen.

Meer informatie

Meer informatie over de aanslag gemeentelijke heffingen/WOZ-beschikking 2017 vindt u op de pagina Aanslag gemeentelijke heffingen. Uiteraard kunt u voor meer informatie ook langskomen in het gemeentehuis of bellen met de vakgroep Belastingen en Invordering via telefoonnummer 14 0499.