Drinkwaterfontein Lest Best Wilhelminaplein in gebruik

Donderdag 23 februari 2017

Vorig jaar kocht de gemeente 2 kunstwerken van kunstenaar Marc Ruygrok. Drinkwaterfonteinen die bestaan uit de gestapelde woorden Lest Best. De eerste is deze week geplaatst bij het Wilhelminaplein. Donderdag 23 februari namen wethouder Peet van de Loo en Klompengat- jeugdprins Bentho deze officieel in gebruik. Met zijn spreuk op de carnavalsinsignes had hij al een blik in de toekomst geworpen: ‘Watertappunten in Best, Lang Leve het gemeente pils’. Samen tapten ze dan ook een glaasje gratis gemeentepils.

Onthulling kunstwerk Lest Best

Klik op de foto om deze te vergroten

Locatie gekozen door inwoners

Vorig jaar vroegen we u om de locaties voor deze 2 kunstwerken mee te bepalen. Zoals vooraf afgesproken plaatsen we de drinkwaterfonteinen op de 2 locaties met de meeste stemmen: de stationsomgeving en het Wilhelminaplein. De drinkwaterfontein in de stationsomgeving plaatsen we in het voorjaar.

Het kunstwerk

Kunstenaar Marc Ruygrok omschreef het kunstwerk eerder: "Lest Best is speciaal gemaakt om in de openbare ruimte van een stad te functioneren met de impliciete boodschap dat water uiteindelijk het beste lest qua gezondheid, duurzaamheid en kosten. Het drinken van water verdient vanwege het stimuleren van de volksgezondheid ruime aanmoediging. Gratis beschikbaar drinkwater in de openbare ruimte is een weldaad die in het recente verleden nog heel gewoon was. Er ontstaat een mooie meervoudige betekenis bij plaatsing in de gemeente Best.”