Onrust kunstgrasvelden

Vrijdag 7 oktober 2016

Woensdag 5 oktober heeft televisieprogramma Zembla aandacht besteedt aan mogelijke gezondheidsrisico’s van de rubberen korrels in kunstgrasvelden. Het gaat daarbij om het zogeheten SBR-rubbergranulaat. Vanzelfsprekend hebben wij als gemeente deze uitzending met belangstelling bekeken.

Vervolgonderzoek

De KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbalbond) heeft voetbalverenigingen inmiddels via een brief laten weten (PDF, 30.8 kB) dat zij de bevindingen uit het programma zorgvuldig gaan bekijken en indien nodig vervolgonderzoek doen. Ook worden deze besproken tijdens een overleg tussen de KNVB, het RIVM (Rijksinstituut voor Veiligheid en Milieu), het VSG (Vereniging Sport en Gemeente) en kunstgrasfabrikanten.

Advies KNVB

De gemeente volgt het advies op van de KNVB en volgt de verdere ontwikkelingen op de voet. Zodra er meer duidelijkheid is, bekijken we wat dat voor de verenigingen in Best betekent. Uiteraard houden we voortdurend contact met de Bestse voetbalverenigingen.

Meer informatie

Voor veelgestelde vragen verwijzen we u naar de website van de GGD Brabant-Zuidoost. Voor specifieke gezondheidsvragen kunt u bellen met de GGD, afdeling Gezondheid, Milieu & Veiligheid via telefoonnummer 0900 3686 868. Op werkdagen zijn zij bereikbaarbaar van 8.30 tot 17.00 uur.