Maak samen uw buurt veiliger

Donderdag 28 juli 2016

U heeft er vast al eens van gehoord: buurtpreventie via WhatsApp. WhatsApp is een communicatieprogramma om snel 1 op 1 of in groepsverband berichten uit te wisselen (tekst, foto’s, video’s en audio) via de smartphone of computer. Buurtbewoners gebruiken WhatsApp om verdachte situaties in hun buurt te signaleren. Het is een inwonersinitiatief en dient als moderne vorm van buurtpreventie.

Ook in Best zijn al diverse van deze groepen actief. Het aantal woninginbraken in Best is het afgelopen jaar met ruim 50 % afgenomen (in de rest van de Kempen is dit 12%). De buurtpreventie WhatsApp-groepen in Best hebben hierop ongetwijfeld een positieve invloed gehad. De gemeente is heel blij met deze initiatieven en ondersteunt deze daarom.

Ondersteuning gemeente

De gemeente kan u de volgende ondersteuning bieden:

• Hulp bij het opzetten van een groep;
  • U in contact brengen met andere initiatiefnemers in Best voor het uitwisselen van ideeën en ervaringen;
  • Verstrekken van speciale hesjes voor en geven van advies bij het lopen van surveillancerondes door uw buurt;
  • Plaatsen van attentieborden om anderen op uw alertheid te wijzen.

Goed voorbeeld doet goed volgen

In Heivelden en bij de Klompenfabriek plaatste de gemeente vorige week bordjes op verzoek van de al jaren actieve WhatsApp-groep. Deze bordjes komt u ook tegen in de wijk Villawijk-Koekoekbos, waar bewoners bovendien met speciale buurtpreventiehesjes aan hun rondes door de wijk lopen. Ook vanuit andere buurten ontvangen we al aanvragen om te ondersteunen.

Ondersteuning aanvragen

Wilt u ook ondersteuning bij uw buurtpreventie WhatsApp-groep? Neem dan contact op met Ingrid de Graaff, Coördinator integrale wijkontwikkeling. Dit kan per e-mail via indewijk@gembest.nl of telefonisch via 14 0499.

Meer informatie?

Op de pagina Buurtpreventie vindt u meer informatie.