Locaties drinkwaterfonteinen bekend

Vrijdag 22 juli 2016

De gemeente heeft twee drinkwaterfonteinen gekocht. U kon de locaties voor deze 2 kunstwerken meebepalen. De afgelopen 2 weken heeft u kunnen kiezen uit 5 mogelijke locaties. In totaal 1.232 mensen hebben hun twee favoriete locaties doorgegeven. “Fijn zoveel reacties te ontvangen. Ik vind het belangrijk dat inwoners zelf meebeslissen. Zoals vooraf afgesproken plaatsen we de drinkwaterfonteinen op de twee locaties met de meeste stemmen. Dat zijn de stationsomgeving en het Wilhelminaplein”, aldus wethouder Peet van de Loo.

Uitslag peiling LestBest

Keuze locaties

Tijdens het traject hebben sommigen van u nog suggesties gedaan voor leuke alternatieve locaties. In de voorbereiding is na een brede oriëntatie een aantal locaties gekozen. Deze zijn getoetst aan een aantal criteria, zoals eigendom grond van de gemeente, mogelijkheid om er veilig te stoppen en de mogelijkheid om aan te sluiten op de waterleiding. Daarom zijn vijf geschikte locaties zijn aan u voorgelegd.

Plaatsing drinkwaterfonteinen

De komende tijd vinden de voorbereidingen plaats op de gekozen locaties. Het aanbrengen van de fundering en een aansluiting op de waterleiding. Na de zomervakantie worden de kunstwerken op hun plek gezet. Vanaf dan kunt u gaan genieten van de twee drinkwaterfonteinen.