Parkeergarage Molenveste

Dinsdag 12 juli 2016

Om de parkeerdruk in het centrum te verlagen, heeft de gemeenteraad besloten om de parkeerplaatsen in parkeergarage Molenveste te verhuren. Op dit moment zijn namelijk niet alle parkeerplaatsen van de parkeergarage verhuurd, terwijl het bovengronds vaak druk is met geparkeerde auto’s.

Doelgroepen

De gemeenteraad heeft besloten de parkeergarage open te stellen voor verhuur aan drie doelgroepen, namelijk:

• Ondernemers in het centrum;
  • Bewoners in het centrum;
  • Medewerkers van de gemeente Best.

Bij de keuze is gekeken naar welke groepen er in het centrum parkeren op de drukste tijden. De drukste tijden zijn de momenten waarop de winkels open zijn. Vooral (het personeel van) ondernemers en medewerkers van de gemeente Best, parkeren dan hun auto’s lange tijd in het centrum. Als deze in de Molenveste worden geparkeerd, komen er veel parkeerplaatsen vrij voor winkelend publiek en bezoekers. Hiermee wordt de parkeerdruk in en rond het centrum verder verlaagd.

Voorwaarden

Omdat er mogelijk meer vraag dan aanbod is, worden er voorwaarden opgesteld. Huidige huurders hebben bij voorbaat voorrang omdat zij al over een parkeerplek beschikken. Als u tot één van de doelgroepen behoort, heeft u of krijgt u binnenkort hierover een brief van de gemeente.