Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Twee Bestse kinderen ontvangen Jeugdlintje

Donderdag 7 juli 2016

Op dinsdag 5 juli, tijdens de kermis, reikte de burgemeester voor het eerst het jeugdlintje uit. Het idee om naast volwassenen ook kinderen te belonen voor bijzondere prestaties komt van de jeugdraad van Best. Een speciale werkgroep Jeugdlintje werkte het idee van 2015 sindsdien verder uit. In april konden Bestenaren kinderen nomineren. Een deskundige jury beoordeelde de ontvangen nominaties. De jury bestond uit 3 jeugdraadsleden, wethouder Van Drunen (onder meer portefeuille jeugd en jongeren) en Ralf Mackenbach (bekende Bestenaar).

Twee kinderen, Roos de Groot en Chayenna Kerkhof, mochten een lintje in ontvangst nemen.

Roos de Groot

Roos is begaan met haar broer en haar moeder, die chronisch is zijn en die dus door een aantal factoren minder goed kan functioneren in het dagelijkse huishouden. Ze staat voor en na schooltijd al klaar om huishoudelijke taken voor haar moeder te doen en bijvoorbeeld te zorgen voor het ontbijt voor leden van het gezin. Dit is mantelzorg in topvorm!

Roos is sociaal, hulpvaardig en heeft altijd oog voor kinderen die het soms lastig hebben. En dit naast alles wat ze thuis doet!
De jeugdraad heeft heel veel bewondering voor Roos en reikt haar daarom een jeugdlintje uit.

Chayenna Kerkhof

Chayenna heeft door haar heldhaftige optreden zichzelf en haar jongere zusje het leven gered tijdens een brand in hun woning. Zij maakte haar jongere zusje wakker, stelde haar gerust en gaf haar veiligheidsinstructies. Zo hebben zij levend het huis vanaf de bovenverdieping kunnen verlaten. Zij slaagde erin een raam open te maken en de rolluiken zover te verbuigen dat de meisjes beiden erdoor pasten, waarna zij door een buurman op de grond zijn opgevangen. Gelukkig vielen de verwondingen mee en mochten zij beiden na een bezoek aan het ziekenhuis weer naar huis.

De jeugdraad vindt dat Chayenna met haar dappere daad het jeugdlintje dubbel en dwars verdient.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu