Nieuws

Collegeleden aan het woord over hun Corona-ervaringen

2 juni 2020

Al lange tijd houdt het coronavirus ons allemaal bezig. Alle maatregelen moeten ervoor zorgen dat de verspreiding van het virus wordt gestopt. Inmiddels is er enige versoepeling in deze maatregelen. ‘Alleen’ wordt weer ‘iets meer samen’. Fijn, want voor veel inwoners en ondernemers is deze tijd erg moeilijk. Het college wil iedereen via deze weg een hart onder de riem steken en bedanken voor hun inzet.

Lees verder

Een aantal corona-cijfers voor Best op een rij

2 juni 2020

Hier zie je een opsomming van corona-gerelateerde cijfers in Best.

Lees verder

Regionale keuzes in energie

2 juni 2020

In onze regio willen we meer duurzame energie en minder aardgas gebruiken. Dat is beter voor het klimaat. Daarom werken we samen met 20 andere gemeenten, in de Metropoolregio Eindhoven. Hoe we dat willen doen, beschrijven we in de Regionale Energiestrategie.

Lees verder

Werken aan het asfalt

2 juni 2020

Op 9 en 10 juni worden op diverse plekken in Best reparaties aan het asfalt uitgevoerd. Dit kan voor minimale overlast zorgen. De straten waar gewerkt wordt kunt u hier lezen.

Lees verder

Maatregelen in en rond de Boterhoek

1 juni 2020

Vanaf 1 juni gaan de terrassen weer open. Dit betekent dat het drukker wordt in en rond de Boterhoek. Hierdoor is het moeilijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Om dit wel te kunnen doen, nemen we een aantal maatregelen.

Lees verder

De horeca mag vanaf 1 juni weer open

31 mei 2020

Morgen (1 juni) om 12.00 uur kunnen horecaondernemers de deuren weer openen. Lees in dicht bericht wat dat betekent voor je.

Lees verder

Metropoolregio Eindhoven spreekt gezamenlijke ambitie uit: twee terawattuur duurzame energie in 2030

27 mei 2020

De 21 gemeenten in de Metropoolregio Eindhoven willen samen met de provincie en de twee waterschappen in 2030 twee terawattuur aan duurzame energie bijdragen aan het nationale Klimaatakkoord. Dat staat in het eerste concept van de Regionale Energiestrategie, dat gisteren openbaar is geworden.

Lees verder

Gewijzigde openingstijden vanwege Pinksteren

26 mei 2020

Op maandag 1 juni is het gemeentehuis gesloten vanwege Pinksteren. Bestwijzer, de gemeentewerf en de Milieustraat zijn die dag ook gesloten.

Lees verder

Kaderbrief goedgekeurd

26 mei 2020

Het college heeft de Kaderbrief 2021 goedgekeurd. De kaderbrief is deze keer met name gericht op investeringen die wettelijk verplicht zijn en onontkoombaar zijn volgens het college. Het college is dus terughoudend met voorstellen voor nieuw beleid.

Lees verder

Coronavirus: richtlijnen voor uw afspraak bij de gemeente

26 mei 2020

We helpen u graag in het gemeentehuis. Heeft u ziekteverschijnselen zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 graden) of koorts? Dan vragen we u uit voorzorg om niet naar het gemeentehuis te komen. Blijf ook thuis wanneer een huisgenoot benauwd is of koorts heeft.

Lees verder

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu