Nieuws

Bevolkingsontwikkeling in 2020

19 januari 2021

In 2020 is het aantal inwoners in onze gemeente licht gestegen. Op 1 januari 2021 woonden er 30.216 mensen Best. Op 1 januari 2020 was het voorlopige inwonersaantal 29.988.

Lees verder

Verklaring omtrent het gedrag (VOG) voortaan online aanvragen

19 januari 2021

Voortaan kunt u bij de gemeente Best online een aanvraag voor een VOG doen. Via het e-formulier regelt u ook meteen de betaling door middel van iDEAL. De aanvraag verloopt op deze manier sneller en gemakkelijker.

Lees verder

Aanhanger verwijderd aan Jan Pietersz. Coenstraat

19 januari 2021

Aan de Jan Pietersz. Coenstraat ter hoogte van nummer 40 stond een groenkleurige aanhanger permanent gestald. Op 11 december 2020 hebben we het voertuig van de openbare weg verwijderd.

Lees verder

Komt hier een laadpaal?

18 januari 2021

Wat vindt u een goede plek voor een laadpaal? Geef uw reactie van 20 tot en met 31 januari op www.pleinbest.nl en zoek naar ‘laadpalen’.

Lees verder

Online inloopbijeenkomst Energietransitie

15 januari 2021

Wij nodigen u uit op donderdag 11 februari om aan te sluiten bij de sub-regionale online inloopbijeenkomst die relevant is voor u als inwoner van gemeente Best. Tijdens de inloopbijeenkomst staat het thema energietransitie centraal.

Lees verder

Geen buurtbus? Bel de Taxbus

14 januari 2021

Overal in Brabant rijden minder buslijnen, met name door het wegvallen van de buurtbussen. Gelukkig kunnen reizigers gebruik maken van de regiotaxi's, in Zuid-Oost Brabant bekend als Taxbus. De provincie heeft met de vijf regio’s in Brabant afgesproken dat reizigers in die gevallen tegen WMO-tarief kunnen reizen. Dat is gelijk aan het OV-tarief. U kunt in dit geval een Taxbus bestellen door te bellen met de reserveringslijn en hoeft in dit geval niet in het bezit te zijn van een Taxbuspasje.

Lees verder

Aanslag gemeentelijke belastingen 2021

12 januari 2021

Eind februari ontvangt u de gecombineerde aanslag gemeentelijke heffingen/WOZ-beschikking 2021. Wilt u deze digitaal ontvangen? Dat kan met de berichtenbox van MijnOverheid.

Lees verder

Werkzaamheden en hinder

12 januari 2021

Momenteel werken we aan een nieuwe brug over het Wilhelminakanaal. Dit heeft een aantal verkeersmaatregelen tot gevolg.

Lees verder

Starterslening

12 januari 2021

Wilt u voor het eerst een woning kopen in Best maar zijn de woonlasten te hoog voor uw inkomen? Kijk dan of u aan de voorwaarden voldoet om een starterslening te krijgen.

Lees verder

Cliënttevredenheidsonderzoeken Jeugdhulp en Wmo

12 januari 2021

De gemeente Best wil graag weten hoe tevreden u bent over de Jeugdhulp en Wmo. Daarom versturen we aan het eind van week 2 cliënttevredenheidsonderzoeken voor Jeugdhulp en Wmo over 2020.

Lees verder

Oudere berichten lezen in het archief

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS