Materialen lenen bij de gemeentewerf

Als u een evenement organiseert in de openbare ruimte, kunt u borden en drang- of afzethekken lenen bij de gemeentewerf op Vijverweg 10 in Best.

Borden en drang- of afzethekken lenen

Als organisatie kunt u de aanwezige en beschikbare borden en drang- of afzethekken van de gemeentewerf gratis gebruiken. Heeft u meer borden of drang- of afzethekken nodig dan de gemeente kan leveren? Dan moet u alles wat u nodig heeft bij een andere partij afnemen. U kunt het materiaal van de gemeente niet combineren met dat van een andere partij. Als materialen kwijt raken of kapot gaan, moet u een vergoeding betalen.

Zelf ophalen en terugbrengen

Als u de borden en drang- of afzethekken zelf ophaalt en terugbrengt, bent u ervoor verantwoordelijk vanaf het moment dat u de gemeentewerf verlaat. Als u het materiaal niet op een veilige manier vervoert, mag de medewerker van de gemeentewerf weigeren om de materialen mee te geven.
De materialen moet u binnen 2 dagen na het einde van het evenement onbeschadigd en compleet terugbrengen. Als de materialen niet op tijd terug zijn, komt een medewerker van de gemeentewerf ze ophalen. U betaalt hiervoor dan een vergoeding.

Laten bezorgen

De gemeente kan de borden en drang- of afzethekken voor u naar 1 bezorgpunt in Best vervoeren. Het wegbrengen en ophalen van maximaal 15 borden en/of drang- of afzethekken kost € 80,00. Heeft u meer materialen nodig? Dan brengt de gemeente (alleen) de kosten voor de gemaakte uren in rekening.

Grote objecten verplaatsen

De gemeente kan voor het evenement grote objecten (zoals bloembakken) in de openbare ruimte verplaatsen. U kunt hiervoor een offerte aanvragen via telefoonnummer (0499) 360 911. Het is niet verplicht om dit door de gemeente te laten doen, u mag hiervoor ook een andere partij benaderen. Deze partij moet zich dan uiteraard wel aan de voorwaarden in de vergunning of melding houden.

Aanvragen

U kunt de borden en/of drang- of afzethekken bij de gemeentewerf aanvragen via telefoonnummer (0499) 360 911. U moet de materialen minimaal 5 werkdagen voordat u ze wilt gebruiken aanvragen. Wij raden u aan om eerder contact op te nemen met de gemeentewerf zodat u weet of de gevraagde borden/hekken beschikbaar en aanwezig zijn.

Borg betalen

Voor het lenen van de borden en/of drang- of afzethekken betaalt u een borgsom van € 150,00. Breng hiervoor contant en gepast geld mee. Kiest u ervoor om de borden en/of drang- of afzethekken door de gemeente te laten bezorgen? Dan moet u de borg van te voren bij de gemeentewerf komen betalen.