Werken bij de gemeente Best: impact op mens en maatschappij

Impact hebben op de samenleving én volop kansen om jezelf te ontwikkelen: dat heb je als je werkt bij de ambitieuze gemeente Best.

Bijdragen aan vooruitstrevende projecten rondom wonen, mobiliteit, duurzaamheid en natuurontwikkeling. En concreet iets betekenen voor het welzijn van 30.000 inwoners. Bij de gemeente Best heb je absoluut een baan met impact. En dat niet alleen: je laat behalve de gemeente ook jezelf groeien. We hebben ambitie en willen vooruit. Daarom krijg je als medewerker volop kansen om je te ontwikkelen.

Stad en dorp in één

De grote onder de kleine, of de kleine onder de grote. Het is maar net hoe je het bekijkt. Feit is dat de gemeente Best ideaal is als je er als medewerker toe wil doen. We hebben met onze omvang en voorzieningen (het gemeentehuis ligt op loopafstand van het NS station) een stedelijke allure en maken deel uit van een van de slimste regio’s ter wereld (Brainport).

Tegelijkertijd zijn en blijven we een mooie plattelandsgemeente met een dorpse sfeer. De voordelen voor jou? Je werkt bij een groeigemeente met ambitie en mogelijkheden. Bent in onze relatief kleine organisatie van a tot z bij projecten betrokken. En staat dicht bij de inwoners, zodat je echt iets voor ze kunt betekenen. Bekijk de video over onze gemeente hieronder.

Continu nieuwe uitdagingen

Een veelzijdiger bedrijf dan een gemeente als Best is er bijna niet. We hebben een ontzettend breed werkveld, waardoor je alle kanten op kunt én je kunt verdiepen in andere vakgebieden. Geloof ons, je verveelt je hier geen seconde. Dat komt ook omdat we volop in beweging zijn en continu voor nieuwe uitdagingen staan. 

Kijk alleen al naar de nieuwe Omgevingswet of de aangescherpte klimaatdoelstellingen. Bovendien zijn we als financieel gezonde gemeente in staat om toonaangevende projecten uit te voeren. Bijvoorbeeld de bouw van nieuwe groene woonwijken en de doorontwikkeling van het stationsgebied.

Jouw ideeën zijn welkom!

Snel goed contact met collega’s en korte lijntjes. Ook dat kenmerkt onze organisatie. Plus veel vrijheid, en het vertrouwen van leidinggevenden dat je je uitdagingen aankunt. Zeg nou zelf, dat zijn toch de beste omstandigheden om te groeien en met ideeën te komen? Heb je een innovatieve oplossing of zie je kansen om processen te verbeteren? Kom maar op! We horen graag hoe jij de gemeente verder wilt brengen. En jezelf natuurlijk. Daarbij krijg je de ondersteuning die je nodig hebt, zoals een mooi opleidingsbudget. En heb je ooit van Boto gehoord? Tijdens dit Benen-op-tafeloverleg wisselen we in een open sfeer kennis en ervaringen uit. Super-inspirerend!

Gedreven en flexibel

Wij werken allemaal aan hetzelfde doel: de gemeente voor onze inwoners beter maken. Dat merk je op de werkvloer. Er heerst een gedreven en collegiale sfeer. En ook niet onbelangrijk: als overheidsorganisatie bieden we goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden. 36 uur is fulltime, maar je kunt natuurlijk ook parttime werken. Flexibiliteit, zodat jij je baan kunt combineren met je opleiding of privé-situatie, vinden we vanzelfsprekend. Verder krijg je een ruim individueel keuzebudget, goede thuiswerkmogelijkheden. En bovenal veel vrijheid om de regie over je eigen loopbaan te voeren!

Werken bij de gemeente Best

Zoek je een baan met impact en wil je jezelf ontwikkelen? Kijk dan snel bij onze vacatures. Eerst even sparren over de mogelijkheden? Maak dan gebruik van het spreekuurcontact van Personeel & Organisatie, elke maandag tussen 15.00 – 16.00 uur via tel. 14 0499.