Vakantieplannen? Denk aan uw reisdocument!

Dinsdag 12 maart 2024

Als uw paspoort of ID-kaart (reisdocument) binnenkort verloopt, zorg er dan voor dat u op tijd een nieuwe aanvraagt, vooral nu de vakantie eraan komt.

Kom snel langs

Sinds maart 2014 zijn nieuwe paspoorten en identiteitskaarten voor 18+ niet langer 5, maar 10 jaar geldig. Vanaf dit jaar verlopen de 1e reisdocumenten en gaat het aantal aanvragen enorm groeien. In plaats van 950 per jaar, verwachten we nu 4.750 per jaar. Voorkom langere wachttijden en vraag uw reisdocument op tijd aan.

Een reisdocument vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente

Plan op tijd een afspraak in om een nieuw reisdocument aan te vragen. Deze afspraak maakt u:

  • Via onze website;
  • Via de telefoon: 14 0499. Van maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur;
  • Bij de receptie tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Op maandag 8.30-19.00 uur en dinsdag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur.

Geen goede foto? Geen nieuw reisdocument

We zien regelmatig dat mensen voor hun paspoortaanvraag oude foto's gebruiken. Helaas kunnen en mogen we deze niet accepteren. De foto mag niet ouder dan 6 maanden zijn en moet genomen zijn door een professionele fotograaf. Zonder een geschikte foto kan de aanvraag niet doorgaan. U moet dan een nieuwe afspraak maken.

Rijbewijs, BRP-uittreksel en andere documenten kunt u online aanvragen

Veel van onze diensten (BRP-uittreksel, verhuizing, huwelijk, enz.) kunt u ook online aanvragen. Daarvoor is geen afspraak nodig. Een rijbewijs kunt u ook digitaal aanvragen bij een fotograaf die erkend is door het RDW. Lees hier alles over de kosten en de eisen voor het rijbewijs.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS