Openbare bekendmaking toegepaste bestuursdwang voertuig

Dinsdag 20 september 2022

Burgemeester en wethouders maken bekend dat er in elk geval vanaf 3 september 2022 een voertuig gestald/geparkeerd stond op de Karel Doormanlaan ter hoogte van huisnummer 23. Het voertuig betrof een scooter Peugeot Ludix met het chassisnummer V6AL1ABCA00140269, zonder kentekenplaat. Doordat het voertuig niet voorzien is van een kenteken, kunnen wij niet nagaan dit voertuig verzekerd en/of gekeurd is.

Op grond van artikel 5:5, 1e lid van de Algemene Plaatselijke Verordening 2022 is het verboden een voertuig, dat rij-technisch in onvoldoende staat van onderhoud of in een kennelijk verwaarloosde toestand verkeert, op de weg te parkeren.

Handhaving

Vanwege de belangen voor de omgeving en mogelijk vandalisme, diefstal en/of joyriding, is besloten om handhavend op te treden tegen het aanwezige voertuig met kenteken.

Op grond van artikel 5:4, 5:21 en 5:31, 2e lid van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) juncto artikel 125 van de Gemeentewet zijn wij bevoegd tot het toepassen van (spoedeisende) bestuursdwang. Aangezien de verblijfplaats van de eigenaar van het genoemde voertuigwrak niet bij ons bekend is, maken wij middels deze publicatie bekend dat op 13 september 2022 bestuursdwang is toegepast en dat het voertuig van de openbare weg is verwijderd.

Het voertuig wordt gedurende 13 weken opgeslagen op de werf van de gemeente Best. Tegen betaling van de bestuursdwangkosten kan de eigenaar het voertuigwrak binnen de genoemde termijn ophalen.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS