Rioolreiniging en inspectie in Naastenbest en bij De Schakel

Dinsdag 5 april 2022

Firma Rions Brabant Bv uit Tilburg reinigt en inspecteert, in opdracht van gemeente Best, het hoofdriool in de wijk Naastenbest en De Schakel. Dit doen ze in april en mei. De precieze datum is nog niet bekend, omdat ze afhankelijk zijn van het weer. Bij regen kan het riool niet gereinigd worden. Bewoners van de straten waar ze het riool gaan reinigen, krijgen een brief met de datum en tijd van de werkzaamheden.

Wat gaan ze doen?

Eerst reinigt Rions Brabant Bv het riool om een goed beeld te krijgen van de status van de riolering. Dit doen ze met een speciale rioolreinigingswagen. Na het reinigen onderzoekt een zelfrijdende robotcamera de riolering. Dit heet de inspectie.

Wat merk ik als bewoner van de reiniging?

U merkt in het algemeen weinig van de reiniging en inspectie. Er bestaat een kleine kans dat er tijdens de werkzaamheden water gaat borrelen in wasbakken, afvoerputjes of toiletten. Tip: Sluit de deksel van het toilet tijdens de werkzaamheden in uw straat. Leg er iets zwaars op, bijvoorbeeld een doos met kranten of een emmer met inhoud. Het kan ook voorkomen dat door onderdruk in het hoofdriool 1 van de stankafsluiters in een woning of bedrijfspand wordt leeggezogen. Dat kan stinken. Zet daarom 2 minuten de kraan open of en/of spoel het toilet door.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS