Nieuwe paaltjes op het Wilhelminaplein

Dinsdag 29 juni 2021

Enkele maanden geleden verwijderden we de inzinkbare paal ter hoogte van supermarkt Lidl aan het Wilhelminaplein. De paal stond voor de ingang van de laad- en loszone waar leveranciers gebruik van konden maken. De uitgang van deze zone is ter hoogte van broodjeszaak Bufkes. De inzinkbare paal was verouderd en werkte niet meer goed.

Meldingen van ondernemers en bewoners

Na het verwijderen van de paal ontvingen we meldingen van de ondernemers en bewoners van het Wilhelminaplein. Zo werd er bijvoorbeeld vanaf de Koningin Julianaweg de laad- en loszone opgereden om de pinautomaat te bereiken. Dit is niet de bedoeling.

Plaatsing nieuwe paaltjes

Op dinsdag 22 juni plaatsten we daarom nieuwe paaltjes. Er is niet opnieuw gekozen voor de inzinkbare variant, maar voor paaltjes die de veiligheidsdiensten handmatig kunnen openen bij calamiteiten. Omdat de laad- en loszone door de ondernemers niet of nauwelijks gebruikt wordt, is besloten om deze op te heffen. De zone is dus vanaf nu volledig voetgangersgebied.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS