Hoe werkt de gemeente Best aan digitale toegankelijkheid?

Dinsdag 6 oktober 2020

Overheidsorganisaties in Nederland zijn sinds 23 september 2020 verplicht om ervoor te zorgen dat hun websites voor iedereen toegankelijk zijn. De gemeente Best werkt al jaren aan digitale toegankelijkheid, www.gemeentebest.nl voldoet aan een groot deel van de 50 wettelijke toegankelijkheidscriteria.

Wat is digitale toegankelijkheid?

Een toegankelijke website is zo gemaakt, dat hij voor alle doelgroepen eenvoudig te gebruiken is. Ongeacht of ze de website bekijken op een computer, tablet of smartphone. De website moet duidelijk zijn voor iedereen, ook voor mensen die moeite hebben met zien, horen, lezen of mensen met een lichamelijke beperking. Er gelden daarom eisen voor de techniek en opbouw van de website, kleuren en teksten en bijvoorbeeld links en indeling van menu’s. De gemeentelijke website voldoet aan een groot deel van de eisen. Onze toegankelijkheidsverklaring vindt u op www.gemeentebest.nl/over-deze-website.

Verbeteren online dienstverlening

De website blijft constant in ontwikkeling, de komende jaren blijven we dus ook werken aan digitale toegankelijkheid. Zo gaan we nog aan de slag met het toegankelijk maken van de documenten (pdf-bestanden) op de website en met andere websites waarvoor we verantwoordelijk zijn. Via het klanttevredenheidsonderzoek op onze website (de smileys op iedere pagina en op ieder formulier) kunnen ook bezoekers van de website hun mening geven en verbeterpunten aangeven.

Nieuwe website Bestwijzer

Bij Bestwijzer helpen we inwoners die zorg of ondersteuning nodig hebben. Om deze doelgroep ook online beter van dienst te kunnen zijn, hebben we www.bestwijzer.nl vernieuwd. De website is nu overzichtelijker, leesbaar via de smartphone en tablet en u kunt de teksten laten voorlezen. Binnenkort komt er ook een zoekvenster op deze website en we werken aan duidelijkere informatie bij de verschillende thema’s.

Opmerkingen? Laat het ons weten!

Komt u een probleem tegen wat met toegankelijkheid te maken heeft? Laat het weten via het klanttevredenheidsonderzoek op onze website. Of neem contact met ons op via info@gemeentebest.nl of telefoonnummer 14 0499. Dan bekijken we graag samen hoe we onze online dienstverlening via onze websites verder kunnen verbeteren.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS