Brief voor inwoners van burgemeester Hans Ubachs

Dinsdag 7 april 2020

Beste inwoners,

We leven momenteel in een hectische wereld. De corona-maatregelen raken ons allemaal en we zien dat de gevolgen voor ons dagelijks leven enorm zijn. Spijtig genoeg is een aantal Bestenaren overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Ook zijn er zieke inwoners opgenomen in het ziekenhuis of proberen er thuis weer bovenop te komen. Ik wens iedereen heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.
Graag informeer ik u waar u terecht kunt met uw vragen en zorgen. En vraag ik uw aandacht voor een aantal mooie initiatieven in onze gemeente.

Samen sterk

Deze, voor Nederland unieke situatie vraagt veel van ons. Alleen door er samen de schouders onder te zetten, lukt het ons om het coronavirus het hoofd te bieden. Speciale aandacht vraag ik voor de ouderen,  kwetsbaren en alleenstaanden in onze Bestse gemeenschap. Probeer daar waar mogelijk om hen te helpen met het doen van boodschappen of bel een keer voor wat menselijk contact. Er zijn vele mooie initiatieven waarin mensen hulp krijgen aangeboden. Kijk eens op www.pleinbest.nl indien u ook een steentje wilt bijdragen. Ga zo door en zorg voor elkaar!

Effect maatregelen

Alle maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te stoppen zijn verlengd tot en met 28 april. We werken zo veel mogelijk thuis, geven kinderen thuis les, schudden geen handen meer, houden anderhalve meter afstand tot elkaar; het zijn zaken die er behoorlijk inhakken. De horeca is verplicht gesloten, er zijn geen evenementen en veel winkels houden hun deur gesloten. Dit alles zorgt voor een rustig straatbeeld. Het is zeer zeker niet altijd makkelijk, maar houd vol!

Wij helpen u graag

We begrijpen het als u nu als inwoner of ondernemer bepaalde vragen of zorgen heeft. Zorgen om uzelf, uw kind(eren) of een ander. Of misschien voelt u zich als oudere eenzaam, omdat de vertrouwde hulp niet komt. Weet dan dat u op iemand kunt terugvallen.

  • In Bestwijzer werken veel (vrijwilligers)organisaties samen in de ondersteuning van kinderen, gezinnen, volwassenen en senioren. Ze bieden een luisterend oor of ondersteuning bij praktische zaken, zoals hulp regelen bij het boodschappen doen. U kunt hiervoor terecht bij Bestwijzer via 0499-770110 of info@bestwijzer.nl. Medewerkers helpen u via telefoon, skype, WhatsApp en e-mail.
  • Op de websites van de Rijksoverheid of het RIVM kunt u terecht voor alle vragen en actueel nieuws over het coronavirus. Of neem contact op met het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 8.00 en 22.00 uur).
  • Op www.gemeentebest.nl/coronavirus vindt u informatie over wat de maatregelen voor Best betekenen. Daarnaast informeren wij u ook via Facebook, Instagram en Twitter.

Kijk eens op www.pleinbest.nl als u ook een steentje wilt bijdragen. Of juist als u een hulpvraag heeft.

Bedankt!

Mijn ongelofelijk grote waardering gaat uit naar alle mensen die dag in dag uit bezig zijn om deze crisis het hoofd te bieden. De ZORG, politie, de kinderopvang, het onderwijs, het vervoer en het gemeentelijk personeel.

Zoals ik al zei, we kunnen deze crisis alleen SAMEN aan. Ik sluit af met u veel sterkte te wensen, houdt u aan de gegeven adviezen en pas goed op uzelf en uw naasten.


Met vriendelijke groet,

Hans Ubachs
Burgemeester

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS