Praat mee over duurzame energie in de Metropoolregio Eindhoven!

Dinsdag 3 maart 2020

Als Metropoolregio Eindhoven staan we voor grote uitdagingen om de overstap te maken naar duurzame energie. U bent van harte uitgenodigd om op woensdagavond 11 maart in het Evoluon in Eindhoven mee te praten over hoe we dat aanpakken.

Waarom stappen we over naar duurzame energie?

Het klimaat verandert. Fossiele brandstoffen raken op. De gevolgen hiervan op ons en onze leefomgeving beginnen steeds meer zichtbaar te worden. We krijgen te maken met steeds extremere weersverschijnselen, wateroverlast door stevige buien en extreem hete zomers. Naarmate de temperatuur stijgt, nemen die problemen toe en treffen ze meer mensen. Daar willen we wat aan doen, samen met u: inwoner, ondernemer of organisatie in de Metropoolregio Eindhoven.

Ook als inwoner speelt u een belangrijke rol in deze veranderingen. U kunt nu al een bijdrage leveren door het isoleren van uw huis, zonnepanelen op uw dak te installeren of vaker het openbaar vervoer in plaats van de auto te nemen.

We gaan graag met u in gesprek over de energietransitie.

Ontmoetingsbijeenkomst 11 maart - Evoluon Eindhoven

Daarom organiseert de Metropoolregio Eindhoven op woensdag 11 maart een bijeenkomst voor u. Daar informeren we u over de energietransitie en waar we als regio aan werken. Daarnaast kunt u in gesprek met de werkgroepen en raadsleden uit de regio.

Datum: woensdag 11 maart 2020
Locatie: Evoluon, Noord-Brabantlaan 1A, 5652 LA Eindhoven

Het programma

18.30 uur Ontvangst
19.00 uur Presentatie Wat is de Regionale Energiestrategie en wat doen we als regio?
19.30 uur Informatieplein: loop langs verschillende kraampjes met informatie over diverse vormen van energie, energiebesparing en subsidiemogelijkheden.
Energiecafé: Ga in gesprek met werkgroepleden, raadsleden en energiedeskundigen over de dilemma’s van de energietransitie.
20.45 – 21.00 uur Afronding

Aanmelden

Via de website van Metropoolregio Eindhoven kunt u zich aanmelden voor de bijeenkomst op 11 maart.

Regionale Energiestrategie

In Nederland maken 30 regio’s een eigen strategie om aan het Nationaal Klimaatakkoord bij te dragen: een Regionale Energiestrategie (RES). Wilt u hier meer over weten? Lees dan verder voor meer informatie over de RES.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS