Leerlingen van KC Platijn planten hun eigen Voedselbosje

Dinsdag 14 november 2023

Op 27 oktober startte Kindcentrum Platijn met het verwijderen van tegels voor meer groen. Groep 7 plant in november, samen met IVN Natuureducatie, een Voedselbosje. Wethouder Jan Willem Slijper hielp de kinderen bij de start en benadrukt het belang van een groenere speelomgeving in Best.

Lekker & Leerzaam

Het Voedselbosje, met 30 eetbare plantensoorten, laat kinderen ontdekken hoe voedsel groeit en het belang ervan voor natuur en klimaat. Van vruchten tot eetbare bloemen: ze leren de diversiteit kennen. Met educatiemateriaal duikt de school in deze wereld, ondersteund door Moestuincoach Lotti Erkelens en IVN Best's scholenwerkgroep. Directeur Roel Timmers: ‘Wat een prachtig initiatief om het voedselbos bij kinderen onder de aandacht te brengen. We komen zo dichter en dichter bij de natuur.’

Een bosje om van te eten

De kinderen krijgen een introductieles van IVN over het Voedselbosje en de planten die er komen. Verdeeld als Plantwachters, zullen ze voor specifieke planten zorgen. Deze week planten de kinderen het Voedselbosje, begeleid door hovenier Remko de Leeuw van de Voedselbosbouwers.

Wethouder Jan Willem Slijper is blij met meer groen en minder tegels. ‘De groene toekomst begint bij en is van onze kinderen. KC Platijn laat zien hoe we door tegels te wippen en natuur te omarmen een stapje zetten naar duurzamere wereld voor de toekomstige generaties’.

Oudere berichten lezen in het archief

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS