Trippen of Skippen? Jouw mening over drugs(gebruik) telt

Dinsdag 19 oktober 2021

Lachgas in de auto? XTC op een festival? Is dat normaal of niet normaal? Het zijn een aantal vragen die aan bod komen tijdens het grote drugsonderzoek ‘Trippen of Skippen?’ waar jongeren en jongvolwassenen in Oost-Brabant, en dus ook onze gemeente, aan kunnen deelnemen. Op deze manier willen we meer te weten komen over de mening van jongeren over drugs(gebruik).  Jongeren die de enquête invullen, maken een mooie kans op het winnen van een vette trip naar keuze zoals Skydiven, dagje naar een pretpark, karten of een wellnessbezoekje.

Toenemend drugsgebruik

Drugs en drugsgebruik. Het lijkt steeds meer verankerd te raken in onze samenleving. Met alle gevolgen van dien. Uit de onlangs gehouden GGD Gezondheidsmonitor gaf 70% van de jongvolwassenen aan het gebruik van softdrugs normaal te vinden. Wat is hier de reden van? En gebruiken jongeren daardoor ook meer drugs? Heeft de norm van jongeren over drugs een relatie met de plek waar de drugs wordt gebruik? Het zijn allemaal vragen waar we met het onderzoek antwoord op willen krijgen.

Doe mee en win

Omdat we ook in onze gemeente benieuwd zijn naar de mening van jongeren over drugs vragen we iedereen in de leeftijd van 16 t/m 27 jaar om de vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst vind je hier.

De vragenlijst staat tot eind november open. Het invullen kost ongeveer 10 minuten van je tijd en je maakt kans op een vette trip naar keuze.

Oudere berichten lezen in het archief

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS