Geen buurtbus? Bel de Taxbus

Dinsdag 29 september 2020

Overal in Brabant rijden minder buslijnen, met name door het wegvallen van de buurtbussen. Gelukkig kunnen reizigers gebruik maken van de regiotaxi's, in Zuid-Oost Brabant bekend als Taxbus. De provincie heeft met de vijf regio’s in Brabant afgesproken dat reizigers in die gevallen tegen Wmo-tarief kunnen reizen. Dat is gelijk aan het OV-tarief. U kunt in dit geval een Taxbus bestellen door te bellen met de reserveringslijn en hoeft in dit geval niet in het bezit te zijn van een Taxbuspasje.

Waarom deze maatregel?

Vanwege het corona virus rijden sinds 19 maart de vervoerders Arriva en Hermes volgens een aangepaste dienstregeling in Brabant. De provincie heeft aan de vervoerders gevraagd om ervoor te zorgen dat alle belangrijke bestemmingen, zoals bijvoorbeeld ziekenhuizen, bedrijven en werklocaties, goed bereikbaar blijven. Maatregelen vanwege de corona-crisis leiden ertoe dat er aanzienlijk minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer. Door de dienstregeling aan te passen en de frequentie van het aantal bussen te verlagen wordt er niet met ‘lucht’ rondgereden en blijft een basisvoorziening aan ov beschikbaar om Brabant bereikbaar te houden. Mocht blijken dat er zich op bepaalde plekken onverhoopt problemen voordoen doordat bijvoorbeeld buurtbusverenigingen niet meer rijden, heeft de provincie de vervoerders gevraagd daar een inspanning te doen om er flexibel op in te spelen. Dat wordt nu gedaan door de samenwerking met de regiotaxi’s.

Veilig en verantwoord reizen

Als u geen Corona-gerelateerde klachten heeft, dan mag u gewoon met de Taxbus reizen. Net zoals andere medereizigers bent u verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen in de taxi. De chauffeur heeft ook een mondkapje op. Onze vervoerders (Connexxion, Alptax Taxiservice en Taxi van der Wijst) doen er alles aan om uw rit zo veilig en aangenaam mogelijk te maken. Doordat u en de chauffeur met bovenstaande rekening houden, is het reizen met Taxbus veilig en verantwoord.

Reserveren en betalen

U kunt uw rit reserveren via 0800 0234 795 of online via: www.taxbus.nl. Er is ook een app beschikbaar voor uw mobiele telefoon om uw rit te boeken. Deze vindt u in de Google Play store (Android) of App store (Apple) door te zoeken naar: Munckhof Regiotaxi. Wilt u meer informatie of heeft u vragen over deze app? Bel dan met 0800 0231 820.

Betaalt u contant? Dit kan alleen gepast. U kunt uw ritbijdrage ook betalen via automatische incasso. Dit kunt u aanvragen via het mobiliteitscentrum (Munckhof). De medewerkers van het mobiliteitscentrum staan u graag te woord en zijn bereikbaar via het telefoonnummer: 0800 0231 820.