Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Verschillende soorten afval: deze keer PMD

Vrijdag 11 januari 2019

Met invoering van de nieuwe manier van afval inzamelen zijn er afvalstromen bijgekomen. We belichten vanaf deze week iedere week een afvalstroom. Deze week PMD.

PMD

De afvalstroom PMD staat voor plastic, metaal en drankkartons. Dit is alle afval dat voortkomt uit verpakkingen van plastic en metaal. Denk hierbij aan blikjes, plastic folies en shampooflessen. Daarnaast mogen drankkartons in deze kliko. Zorg dat de verpakking leeg zijn. Er mag  geen restafval in de PMD container, dat zorgt voor afkeur van de PMD stroom en dus extra kosten. Kijk op www.afvalbest.nl voor meer informatie.

Verwerking PMD

Baetsen haalt het PMD op met kraakperswagens. Ze brengen het materiaal naar de locatie van Baetsen in Veldhoven waar op- en overslag plaatsvindt. Baetsen voert een controle uit om te zien of het PMD voldoet aan de kwaliteitseisen. Na deze controle brengt Baetsen het materiaal naar de sorteerder in Kerpen (Duitsland). Hier wordt het materiaal verder uitgesorteerd en ontstaan zogenoemde monostromen. Deze monostromen worden gebruikt als nieuwe grondstoffen.

Afval ABC

Wilt u precies weten wat er bij PMD thuishoort? Bekijk dan het afval ABC op de website van Afval Best. Hier vindt u veel soorten afval op alfabet. Nieuw is het Afval ABC per ruimte. Hierin ziet u per ruimte het afval gesorteerd. Uiteraard staan in dit afval ABC alle afvalstromen genoemd en niet alleen PMD.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu