Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Rioolreiniging en -inspectie wijk Hoge Akker

Dinsdag 5 juni 2018

In opdracht van de gemeente reinigt en inspecteert Van den Akker b.v. uit Deurne het hoofdriool.

Periode werkzaamheden

Deze vinden plaats vanaf 11 juni tot half oktober. De voortgang is afhankelijk van weersomstandigheden. Daarom is het niet mogelijk om een detailplanning met tijdstippen en locaties aan te geven. Bewoners van de straten waar wordt gewerkt, ontvangen kort voor start van de werkzaamheden een brief met meer informatie.

Rioolreinigingswagen en robot

Om een goed beeld te krijgen van de conditie van de riolering, reinigt Van den Akker deze eerst met een speciale rioolreinigingswagen. Vervolgens is er een inspectie van het riool met een zelfrijdende robotcamera. Er bestaat een kleine kans dat het tijdens de werkzaamheden gaat borrelen in wasbakken, afvoerputjes of toilet. Sluit daarom het deksel van het toilet. Daarnaast kan het voorkomen dat door onderdruk in het hoofdriool een van de stankafsluiters in een woning of bedrijfspand wordt leeggezogen. Dit kunt u oplossen door de kraan even open te zetten en/of het toilet door te spoelen.

Voorkom overlast

In het algemeen merkt u er nauwelijks iets van. Wel raden wij u aan om in de week dat Van den Akker b.v. in uw straat werkt het toiletdeksel dicht te houden en te verzwaren. Dit om eventuele overlast te voorkomen. De werkzaamheden vinden plaats op maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 uur en 18.00 uur.

Meer informatie

Heeft u vragen over de uitvoering van de werkzaamheden? Neem dan contact op met Van den Akker b.v., tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer (0493) 313 458. Vragen over de geplande werkzaamheden kunt u stellen via telefoonnummer 14 0499.

Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen en antwoorden (PDF, 109.1 kB)

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu