Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Voucherregeling Vrijkomende Agrarische Bebouwing

Dinsdag 6 maart 2018

Heeft u een lege stal of schuur die u niet meer voor agrarische doeleinden gebruikt? Vraagt u zich af wat hiermee te doen: slopen of herbestemmen? Wat past het beste in de omgeving? Vraag dan een voucher aan en ga in gesprek met een deskundige. De Provincie is op 1 maart gestart met de tweede ronde van de voucherregeling Vrijgekomen Agrarische Bebouwing (VAB) en subsidieert de advieskosten tot € 4.000.

De regeling

Met de voucherregeling krijgen eigenaren van lege stallen de mogelijkheid om beroep te doen op deskundigen. Deze zorgen voor ondersteuning en begeleiding om een besluit te nemen: slopen of herbestemmen op een wijze die de omgevingskwaliteit van het gebied versterkt. Een voucher vertegenwoordigt een waarde van maximaal € 4.000 die de eigenaar kan inzetten voor een ondersteuning in 2 fasen. De eerste fase bestaat uit een oriëntatiegesprek en een haalbaarheidsanalyse. Deze fase is voor de eigenaar kosteloos. In de tweede fase wordt een start gemaakt met de uitwerking van nieuwe plannen gericht op herbestemming. Hiervoor betaalt de eigenaar een eigen bijdrage van 62,5%.

Meer informatie

De voucherregeling wordt uitgevoerd door Stimulus. Kijk voor meer informatie over deze regeling op: www.stimulus.nl/voucher-vab. Wees er snel bij, want ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. De tweede ronde duurt tot 7 januari 2019 of totdat het subsidieplafond van € 350.000 is bereikt.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu