Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Gratis bloedsuiker controleren in Bestwijzer

Dinsdag 14 november 2017

Een goed suikergehalte in uw bloed is belangrijk voor uw gezondheid. Teveel suikers in het bloed zorgen ervoor dat het lichaam niet goed kan werken. Mensen met diabetes hebben teveel glucose in hun bloed. Complicaties door (onbehandelde) diabetes zijn groot en soms ook levensbedreigend. Laat daarom regelmatig uw bloedsuiker meten. Ook als u geen klachten heeft. Met een eenvoudige vingerprik wordt het glucosegehalte in uw bloed gemeten. Dat wordt gedaan door Elise Heijligers (Stichting Diabetesverwerking). Een afspraak maken of nuchter zijn is niet nodig.

Ochtend, middag en avond

Op donderdag 17 november kunt u hiervoor terecht in Bestwijzer, Nazarethstraat 173. U kunt gratis uw bloedsuiker laten controleren op de volgende momenten: in de ochtend tussen 09.00 en 12.00 uur, in de middag tussen 13.00 en 17.00 uur. Nieuw dit jaar is de avondopenstelling. U kunt ook tussen 18.00 en 20.00 uur terecht voor een meting.

Beweging, voeding en verzorging

Dit jaar besteden we tijdens de prikactie aandacht aan de thema’s beweging, voeding en verzorging. U kunt advies vragen over voeding aan de voedingsdeskundige of diëtiste. Wilt u liever iets weten over beweging? Vraag het de mensen van Ergotherapie Best Oirschot of Oefentherapie Cesar. ’s Avonds is Spinesport Best aanwezig. Ze geven eenvoudige oefeningen mee die u makkelijk zelf thuis kunt doen. 

Riksja

Mensen met beperkte mobiliteit kunnen sinds september een ritje met een riksja boeken via ‘Avond Uit’. De riksja staat tijdens de prikactie bij Bestwijzer. Bezoekers van de prikactie kunnen intekenen voor een gratis ritje.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu