Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Afvalscheiden doen we goed, beter, Best

Vrijdag 2 juni 2017

We laten elk jaar ons restafval analyseren. We kijken dan waar het restafval uit bestaat. Wat opvalt is dat er nog veel textiel in het restafval zit. Dat is zonde want textielvezel is een duurzame grondstof. Als het in het restafval verdwijnt, wordt het verbrand.

Veel inwoners denken dat kapotte kleding niet in de kledingbak mag, maar dat mag juist wel. Wat niet meer als bruikbare kleding in kringloopwinkels kan komen te hangen, wordt gebruikt voor nieuwe producten. Denk bijvoorbeeld aan poetsdoeken, isolatiemateriaal en vulling voor autostoelen.

Wat mag er in de textielbak?

Versleten linnengoed, gordijnen, kleding, schoenen, petten, riemen, knuffels.Textiel dat u naar de textielbak brengt, moet droog en bij voorkeur schoon zijn. Daarom is het verstandig om textiel in een dichtgeknoopte zak in de textielbak te deponeren. Het kan dan niet vochtig worden. 

Waar inleveren?

De textielcontainers zijn te vinden op diverse plekken in Best. U kunt uw bruikbare kleding en schoenen ook naar één van de 3 kringloopwinkels in Best brengen.

Vragen?

Heeft u nog vragen of tips met betrekking tot het scheiden van afval? Stuur dan een e-mail naar w.welvaarts@gembest.nl.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu