Nieuwe wethouder: Annegien Wijnands

Dinsdag 18 april 2017

Tijdens de raadsvergadering van 8 mei aanstaande draagt de PvdA-fractie Annegien Wijnands (49) voor als nieuwe wethouder in Best. Zij was eerder wethouder en loco-burgemeester in Nuenen (2013-2014), wethouder in Dongen (2015) en provinciaal Statenlid (2007-2013 & 2014-2015). Op dit moment is zij werkzaam als coördinator van het de-escalatieteam bij de gemeente Eindhoven.

Vacante portefeuille

Annegien Wijnands neemt de vacante wethoudersportefeuille (0,75 fte) over van Bert van Drunen. Na haar voorgenomen benoeming gaat Annegien Wijnands in het Bestse college samenwerken met de wethouders Van Schuppen, Verheijen, Van de Loo en burgemeester Anton van Aert. Zij neemt het exacte takenpakket van Bert van Drunen over met daarin onder meer Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), jeugd- en jongeren, onderwijs, kinderopvang en peuterspeelzaalwerk, welzijn, volksgezondheid, zorg en armoedebeleid.