Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Route gladheidsbestrijding bekend

Maandag 14 november 2016

In de wintermaanden zien we regelmatig mooie winterse landschappen. Het winterweer zorgt echter ook voor gladheid en daardoor verkeersproblemen.
Voor het strooiseizoen begint, stellen we elk jaar een Sneeuw- en gladheidsbestrijdingsplan op. In dit plan zijn de uitgangspunten voor de gladheidsbestrijding opgenomen.

Waar strooien we?

We zorgen ervoor dat de belangrijkste fietspaden, hoofdwegen en de buurtontsluitingswegen goed begaanbaar zijn. Ook is er aandacht voor de gladheid bij de openbare gebouwen. De belangrijkste fietspaden en hoofdwegen worden het eerst gestrooid.

Waarom strooien we niet overal?

Helaas is het voor ons niet mogelijk om de gladheid overal te bestrijden. We zijn niet verantwoordelijk voor de wegen en paden die in het beheer zijn van bedrijven of anderen. Ook woonstraten en parkeerterreinen worden in principe niet gestrooid. Dit heeft een aantal redenen: de benodigde menskracht en materieel ontbreken, en met overal strooien zijn enorm hoge kosten gemoeid. Daarnaast is het bestrijden van gladheid op álle wegen niet wenselijk om milieutechnische redenen.

Wilt u meer weten over de gladheidsbestrijding en strooiroute?

Dan kunt u het Sneeuw- en gladheidsbestrijdingsplan op de pagina Strooiroutes lezen. Daarin vindt u ook de route waarop gestrooid wordt. Daarnaast kunt u kunt de strooiroute inzien in kamer 1.34 van het gemeentehuis. Hiervoor moet u een telefonisch een afspraak maken via 14 0499.

En als het ondanks het strooien toch nog glad is?

Heeft u klachten over het strooien? Dan kunt u een melding maken of telefonisch via 14 0499.
 

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu