Informatieavond nieuwe wegenstructuur omgeving Best, Eindhoven en Oirschot

Donderdag 16 juni 2016

In het gebied ten zuiden van de A58 rondom het Beatrixkanaal staat veel te gebeuren. Eén van de ontwikkelingen is het verbeteren van de gehele wegenstructuur in het gebied. Een van de belangrijkste doelen hiervan is de bereikbaarheid van Eindhoven Airport te verbeteren. Hierin trekken we samen op met de gemeenten Eindhoven en Oirschot.

Voor het totale plan van de 3 gemeenten zijn dit de hoofdlijnen:

• Verbetering van de Anthony Fokkerweg inclusief aansluitingen op de A2/N2
  • Een parallelweg langs het Beatrixkanaal tussen de A58 (knooppunt Batadorp) en de Anthony Fokkerweg
  • Een verbindingsweg tussen bedrijventerrein Nieuw Acht en de A58
  • Aanleg (stuk) weg voor hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) vanaf Eindhoven Airport

Een klein deel van de nieuwe infrastructuur komt in de gemeente Best te liggen. Het betreft:

• Verbetering aansluiting A58 (afslag 7)
  • Bescherming natuur (bosstroken) langs fietspad Welschappad
  • Nieuwe brug over het Beatrixkanaal (voor nieuwe verbindingsweg A58 en bedrijventerrein Nieuw Acht)

Informatieavond

Op donderdag 23 juni organiseren we een informatieavond waarbij de wegenstructuur wordt toegelicht. De informatieavond vindt plaats in Novotel Eindhoven, Anthony Fokkerweg 101 te Eindhoven. Als u met de auto komt, neemt u bij aankomst een parkeerkaartje. U ontvangt een uitrijkaartje bij de aanmeldtafel of de slagboom wordt aan het einde van de avond opengezet.

Programma van de avond

• 19.00 - 19.30 uur: Ontvangst met koffie/thee en aanmelding
  • 19.30 - 19.35 uur: Start programma: welkom door wethouder Wilbert Seuren (Eindhoven)
  • 19.35 - 20.00 uur: Toelichting op het ontwerp wegenstructuur door Manon Silverentand, projectmanager gemeente Eindhoven
  • 20.00 - 20.10 uur: Reacties en vragen
  • 20.10 - 20.20 uur: Pauzemoment
  • 20.20 - 21.25 uur: U kunt bij de diverse onderdelen een kijkje nemen en vragen stellen.

Bestemmingsplan

Het voorontwerpbestemmingsplan voor deze gehele wegenstructuur ligt tussen 9 juni en 20 juli ter inzage in de gemeenten Best, Oirschot en Eindhoven. U kunt het plan inzien op de pagina Weginfrastructuur omgeving Eindhoven Noordwest, Oirschot en Best. Daarnaast kan het elke werkdag tijdens de openingstijden worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis in Best.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met D. van Loenhout via d.loenhout@gembest.nl.