Jouw slimste idee 2016

Dinsdag 15 maart 2016

Samen met 9 andere gemeenten uit de Brainport regio Eindhoven doet de Gemeente Best ook dit jaar weer mee aan de talentenjacht ‘Jouw Slimste Idee’. Het thema van deze editie is: Beroemde uitvindingen van kinderen. Veel producten die we nu nog gebruiken zijn namelijk uitgevonden door kinderen.

Meedoen?

De gemeente Best roept alle kinderen tot en met 12 jaar daarom op om met een slim idee te komen. Kinderen kunnen hun ideeën presenteren op een speciale website: www.jouwslimsteidee.nl. Daarna mogen ze stemmen werven voor hun inzending. De beste inzendingen met de meeste stemmen maken kans op een plek in de finale in De Ontdekfabriek in Eindhoven. Daar presenteren de finalisten hun ideeën. Gelukkig hoeft de finalist uit Best dat niet alleen te doen. Diegene wordt namelijk gecoacht door burgemeester Van Aert.

Informatie

Alle informatie over ‘Jouw Slimste Idee’ is terug te vinden op de website www.jouwslimsteidee.nl. Ook staat daar een ‘ideeënmachine’ en een inspirerend filmpje om kinderen op originele ideeën te brengen. Voor scholen en verenigingen is een speciale workshop ontwikkeld.

Slimme ideeën kunnen tot 1 mei ingezonden worden.