Lees pagina voor

Jeugdlintje Jeugdraad

Het jeugdlintje is een onderscheiding die elk jaar 1 week voor Koningsdag wordt uitgereikt aan maximaal 4 kinderen of jongeren die een 'uitzonderlijke daad' hebben verricht.

Wanneer kun je een jeugdlintje krijgen?

Het gaat om kinderen tussen 6 en 18 jaar die in Best wonen. De prestatie moet een positief effect hebben op zijn of haar omgeving zoals bij de (sport)club, op school of door mantelzorg. Het kan gaan om een eenmalige 'heldendaad', maar ook om jeugdigen die tenminste een half jaar actief zijn voor een goed doel.

In het reglement (PDF, 553.3 kB) staan alle criteria waaraan deze persoon of personen moeten voldoen. Een jury kiest op basis van die criteria een winnaar.

Hoe nomineert u?

Volwassenen kunnen een jeugdige nomineren voor het jeugdlintje. Vul hiervoor het aanmeldformulier (PDF, 134.2 kB) in en lever het in. Dit kan per e-mail naar jeugdraad@gembest.nl of op papier, bij de balie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1.

Geen internet?

Beschikt u niet over internet? Dan kunt u de aanmeldformulieren ook afhalen bij de balie in het gemeentehuis of bij Cultuurspoor Best (bibliotheek Best).