Murals zwembad De Dolfijn

Dinsdag 20 april 2021

De muurschilderingen (murals) bij zwembad De Dolfijn zijn bijna klaar. Op maandag 19 april presenteerde de graffiti artist Finn Zweemer, samen met de portefeuillehouder kunst Stan van der Heijden, de murals. De kunstenaar (graffiti artist) heeft hier gekozen voor het thema onderwaterwereld, wat goed past bij locatie en verschillende bezoekers van het zwembad. De gemeente Best is hiermee een nieuwe weg ingeslagen van de meer traditionele kunst, naar laagdrempelige kunstvormen die dichter bij de inwoner staan.

Community art projecten

Naast de verfraaiing met muurschilderingen van het zwembad, hebben we nog 2 andere community art projecten. In Wilhelminadorp halen we samen met de bewoners verhalen op. Vervolgens gaat de kunstenaar aan de slag met workshops en een grote muurschildering, gebaseerd op de verhalen uit de wijk.
Ook in Naastenbest zijn wij gestart om samen met de bewoners, Heydonck, woonbedrijf en andere samenwerkingspartners 2 groepen wijkbewoners te verbinden door het organiseren van kunst- en cultuuractiviteiten in de wijk. De ideeën en verhalen van wijkbewoners zijn hierbij leidend.

Voor, door en met bewoners van de wijk

Community Art projecten worden zowel voor, door als met bewoners van de wijken vormgegeven. Het moedigt een community (gemeenschap) vanuit een maatschappelijke vraag aan tot actieve kunstbeoefening of cultuurparticipatie in de wijk. Community art is daarmee een artistiek antwoord op een maatschappelijke vraag.

Mural Zwembad de Dolfijn

Mural zwembad de Dolfijn

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS