Rioolreiniging en inspectie wijken Heuveleind en Heivelden

Dinsdag 17 september 2019

In opdracht van de gemeente Best gaat van den Akker Cleaning & Inspection Services uit Deurne rioleringswerkzaamheden uitvoeren in de wijken Heuveleind en Heivelden. In de periode van 23 september tot en met 20 december 2019 wordt het riool gereinigd en geïnspecteerd. De rioolinspectie vindt plaats in het kader van een periodiek onderzoek naar de kwaliteit van de riolering.

De werkzaamheden vinden plaats van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 18.00 uur. Bewoners van de straten waaraan wordt gewerkt ontvangen kort voor de start van de werkzaamheden een brief met meer informatie.
Tijdens deze werkzaamheden kunt u enkele ongemakken onder vinden, waarvoor alvast onze excuses. Vanzelfsprekend zullen wij deze tot het minimum beperken.

Overlast

Tijdens het reinigen is er een kleine kans dat er door de luchtdruk water opspat of stank ontstaat vanuit uw toiletpot, schrobputjes, spoelbakken en andere afvoeren. We raden u daarom aan om tijdens de reinigingsperiode

  • openingen af te dichten door middel van bijbehorende stop en er een doekje of dweil over te leggen;
  • de deksel van uw toilet naar beneden te doen en deze te verzwaren met bijvoorbeeld een emmer water.

Als er stank ontstaat, dan komt dit doordat het water uit het waterslot is gezogen (de stankafsluiting werkt niet meer).
U kunt dit probleem verhelpen door het toilet en de afvoeren met water door te spoelen. Denk ook aan de afvoer van de wasmachine en verwarmingsketel.

Werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden kan een straat voor korte tijd (gedeeltelijk) geblokkeerd zijn voor het verkeer. De voertuigen die de werkzaamheden uitvoeren, verplaatsen zich regelmatig. In de planning wordt rekening gehouden met de bereikbaarheid van de panden, de bevoorrading van de winkels, het ophalen van huisvuil, e.d. Hierdoor worden hinderlijke situaties zoveel mogelijk beperkt.

Geparkeerde auto’s

Een aantal putdeksels liggen in de parkeerstroken. Wilt u zo vriendelijk zijn om tijdens deze periode geen voertuigen te parkeren op de putdeksels. Deze zijn ca. 60x60 cm groot en zijn dan ook gemakkelijk te herkennen.

Kijkje nemen

Vindt u het leuk om een rioolinspectie eens van dichtbij te bekijken? Dat kan. Kom tijdens de werkzaamheden gerust een kijkje nemen bij de voertuigen en stel uw vragen aan de aanwezige medewerkers. Denk wel aan uw eigen veiligheid! Aanwijzingen van de medewerkers dienen strikt te worden opgevolgd.

Informatie

Heeft u vragen over de uitvoering van de werkzaamheden? Neem dan contact op met de uitvoerder van de aannemer, de heer J. van den Akker. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 0493 – 313 458 (tijdens kantooruren).

Vragen over deze brief of over de geplande werkzaamheden kunt u stellen aan de heer S. Bruyninckx van de afdeling Beheer. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 14 0499.

Algemene informatie over het riool kunt u vinden op de website van stichting Rioned: www.riool.info.

Let op

Voor onze werkzaamheden hoeven wij niet bij u in huis  te zijn. Wees alert  op personen die dit wel beweren.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS