Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Bouw mee aan ons Brabants voedselsysteem!

Dinsdag 12 februari 2019

De voedselsector is een belangrijke economie in Brabant en creëert veel werkgelegenheid. De huidige manier van voedselproductie brengt echter ook een aantal uitdagingen met zich mee. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met een veranderend klimaat? Hoe krijgen we schonere lucht? En hoe zorgen we ervoor dat de bodem vruchtbaar blijft? Maar bovenal: hoe zorgen we voor lekker én gezond voedsel dat goed is voor u, voor de dieren en voor het milieu? Met 1 simpele oplossing kunnen we geen antwoord geven op al deze belangrijke vragen. Daarom organiseert de Provincie Noord-Brabant de Voedsel1000 op dinsdag 19 februari in het 1931Congrescentrum in Den Bosch. Hier gaan Brabanders met elkaar in gesprek over deze uitdagingen en proberen we samen tot oplossingen te komen. Deze oplossingen leggen we uiteindelijk vast in het Voedselbesluit.

Wat is de Voedsel1000?

De Voedsel1000 is een vrije plek voor Brabanders om in gesprek te gaan over het voedselsysteem in Noord-Brabant. Inwoners, professionals en overheid komen samen om onderwerpen die zij belangrijk vinden met elkaar te bespreken. Samen bepalen we wat we belangrijk vinden en proberen we tot ideeën en oplossingen te komen, die kunnen bijdragen aan een duurzaam en toekomstbestendig voedselsysteem.

Wie kan er meedoen?

Iedereen kan deelnemen aan de Voedsel1000! We willen dat zo veel mogelijk Brabanders deelnemen aan het gesprek. Dus of u nu een inwoner, ambtenaar, professional, student of professor bent, we horen graag uw mening. Ook als u werkt bij een NGO of bedrijf bent u van harte welkom!

Meld u aan!

Wilt u meebouwen aan ons Brabants voedselsysteem? Meld u dan aan op www.voedsel1000.nl. Hier vind u ook meer informatie over de Voedsel1000 en het dagprogramma.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu