Lees pagina voor

Aangifte overlijden

Uitvaartondernemers kunnen online aangifte doen van overlijden. Bent u geen uitvaartondernemer? Dan kunt u als nabestaande zelf aangifte doen van overlijden.

Aangifte van overlijden

Aangifte van overlijden door uitvaartondernemer (Deze link gaat naar een externe website)

Lijkvinding

Aangifte van lijkvinding door uitvaartondernemer (Deze link gaat naar een externe website)

Eerste keer online aangifte bij de gemeente Best

Let op!Doet u voor de eerste keer online aangifte bij de gemeente Best als uitvaartondernemer? Stuur ons dan eerst even een mailbericht. Vermeld in het bericht onderstaande gegevens. Wij registreren u binnen 24 uur als uitvaartondernemer. Daarna kunt u online aangifte doen.

Met het online aangifteformulier regelt u

Documenten bezorgen of ophalen

Bij online aangifte ontvangt u de documenten binnen 24 uur per mail. De originele stukken verzenden wij per post (op werkdagen). U kunt de documenten ook ophalen bij de gemeente Best. Wilt u de stukken per post ontvangen? Vermeld dan in het opmerkingenveld uw adresgegevens.

Wat u nodig hebt

Wat u moet weten

Aangifte van overlijden door nabestaanden

Als iemand is overleden, dan regelt meestal de uitvaartorganisatie de aangifte van overlijden. Als nabestaande kunt u ook zelf de overlijdensaangifte doen. Bent u uitvaartondernemer? Dan kunt u online aangifte doen van overlijden.

Meenemen

Verwerking persoonsgegevens

Wij verwerken het overlijden in de Basisregistratie Personen (BRP). Zo zijn alle overheidsorganisaties automatisch op de hoogte.