Aanvragen (spoed)reisdocumenten niet mogelijk

Dinsdag 22 december 2020

In verband met de invoering van de vernieuwde Nederlandse identiteitskaart met inlogfunctie is het de komende tijd op een aantal dagen niet mogelijk om een identiteitskaart of paspoort aan te vragen. Dit geldt ook voor het aanvragen van een spoeddocument!

Datums

  • 30 december vanaf 13.00 uur
  • 31 december de hele dag
  • 1, 2 en 3 januari de hele dag

De uitgifte van een identiteitskaart of paspoort is wel mogelijk. Onze excuses voor het eventuele ongemak!

Vernieuwde identiteitskaart

Bij aanvragen vanaf maandag 4 januari 9.00 uur, krijgt u een vernieuwde identiteitskaart met een extra functie. U kunt ermee inloggen bij de overheid, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds. Na het ophalen van uw identiteitskaart bij de gemeentebalie, ontvangt u binnen 5 werkdagen een brief van DigiD. Daarmee kunt u die inlogfunctie activeren. Kijk voor meer informatie op www.digid.nl.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS