Lieze van de Velde

Hallo allemaal,
Ik ben Lieze van de Velde en ben 11 jaar oud. Ik zit in groep 8 op Kindcentrum Antonius. Dit is mijn 2e jaar bij de Jeugdraad en ik heb er weer veel zin in om dit laatste jaar te werken aan een groener, gezonder Best!

Afgelopen jaar hebben we met de werkgroep Groen gezorgd voor meer insectenhotels binnen onze gemeente. Hopelijk komen daar dit jaar nog meer bij. Daarnaast hoop ik dat we voor meer bloemenvelden kunnen gaan zorgen, zodat er meer insecten zich thuis gaan voelen in ons dorp. Het is mooi om te zien dat er nu al veel minder/later gemaaid wordt in de bermen van Best dan 2 jaar terug, zodat er veel bloemen en planten langer voor voedsel en schuilplaatsen voor de insecten kunnen zorgen.

De natuur vind ik belangrijk, maar daarnaast heb ik natuurlijk nog meer dingen die ik leuk vind. Ik speel volleybal bij VVC Best en ik zit op tekenles. Ik lees graag spannende thriller-boeken en speel vaak gezelschapsspelletjes, en natuurlijk hou ik van TikTok, Snap, films en series kijken op Netflix en van gewoon “chillen” met vriendinnen. Ik heb 2 tamme ratjes, ze heten Roxy en Utah. Ik heb ze al heel wat trucjes geleerd, zo kunnen ze op commando een high-five geven!

Groetjes, Lieze

Bestuursgroepen