Woonrijp maken openbare ruimte

Je hebt een nieuwe woning gekocht of gehuurd, gefeliciteerd en welkom in Best! Verhuizen naar een nieuwe omgeving is altijd spannend. Vooral als dit een gloednieuwe omgeving is zoals een nieuwbouwwijk. Hier leest u hoe we omgaan met het openbaar gebied in nieuwe woonwijken. 

Als gemeente zijn we verantwoordelijk voor de openbare ruimte en richten deze in. Wij proberen de omgeving af te stemmen op de bewoners die er (komen) wonen, houden rekening met hun wensen en leveren op maat. Want elke straat is anders. Als de aannemer en/of ontwikkelaar klaar is met de woningen wordt de omgeving ingericht. U moet uw woning kunnen bereiken en uw auto kunnen parkeren. We nemen u graag mee in het proces van ‘woonrijp maken’.

Weersomstandigheden

De openbare ruimte bestaat uit groen, water en bestrating. Al deze elementen komen het beste tot hun recht als deze worden aangelegd bij goede weersomstandigheden. Seizoenen met veel regen en vorst zijn geen goede momenten om het openbaar gebied in te richten. De grond is te hard of te nat waardoor straten inzakken (en kuilen ontstaan) of planten kapot gaan omdat ze verdrinken. Goede weersomstandigheden zijn daarom essentieel om uw omgeving zo goed mogelijk in te richten. Om deze reden leggen we het openbaar gebied aan op momenten dat het seizoen dit toelaat.

Bouwverkeer

Daarnaast willen we voorkomen dat een nieuw ingericht openbaar gebied onherstelbaar beschadigd wordt door bijvoorbeeld bouwverkeer. Daarom volgen we niet direct na de oplevering van woningen met het woonrijp maken van de straat maar wachten we eerst tot nieuwe bewoners klaar zijn met klussen.

We hanteren 3 criteria voor het inrichten van de openbare ruimte:

  • We richten alleen nieuw openbaar gebied in van april t/m september.
  • We wachten tot 3 maanden na de oplevering van alle woningen in de straat met woonrijp maken.
  • Het uitvoeren van werkzaamheden is afhankelijk van weer, planningen en beschikbare capaciteit. Daardoor kan de planning van de uitvoering nog  veranderen. Wij streven er altijd na om u hierover zo goed mogelijk te informeren.
Sluit het menu