Trouwen of partnerschap registreren

Gaat u binnenkort trouwen of wilt u een geregistreerd partnerschap aangaan? Dan feliciteren wij u bij voorbaat met deze grote stap! Voordat dit feestelijke moment aanbreekt, doet u eerst een melding van voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. In Best kunt u de melding online of op afspraak doen.

Online melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

Wilt u online een melding doen van uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap? Klik dan op onderstaande button.

Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

Nodig

  • DigiD
  • Namen van getuigen
  • Ideal inloggegevens

Nadat u de reservering digitaal heeft ingediend wordt deze beoordeeld. Na akkoord krijgt u een bevestiging dat de datum definitief is vastgelegd.

Melding aan de balie

U kunt ook de melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap in het gemeentehuis komen doen. Maak hiervoor een afspraak.

Afspraak maken

Meenemen

  • Geldig legitimatiebewijs van uzelf.
  • Kopie legitimatiebewijzen van uw getuigen.
  • Geld of bankpas. U betaald bij de afspraak de kosten voor het huwelijk of geregistreerd partnerschap.

Let op: Bent u (of allebei) in het buitenland geboren of heeft u in het buitenland gewoond? Dan zijn mogelijk meer documenten nodig. Neemt u in dat geval altijd contact op met de gemeente.

Getuigen

Voor een rechtsgeldig huwelijk of geregistreerd partnerschap is de aanwezigheid van meerderjarige getuigen verplicht. Dit mogen er minimaal 2 en maximaal 4 zijn. De volledige namen en adressen van de getuigen moeten worden opgegeven bij de melding.

Naamgebruik

Tijdens het reserveren van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap moet u beiden aangeven op welke wijze u na de voltrekking officieel aangeschreven wilt worden door diverse landelijke instanties. Meer informatie hierover staat op de pagina Naamgebruik veranderen.

Sluit het menu