Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Terrasvergunning

Bent u horecaondernemer (hotel, restaurant, café of cafetaria) en heeft u of wilt u een terras dat op gemeentegrond staat? Dan heeft u een terrasvergunning nodig.

Prijs

Het aanvragen van een terrasvergunning kost € 114,45. Dit zijn de leges. Als uw terras op gemeentegrond staat, betaalt u jaarlijks een soort huur voor de gemeentegrond (precariobelasting). Deze tarieven zijn afhankelijk van de locatie en worden berekend per m2.

Precariobelasting terrasvergunning
Periode

Gebied A

Centrum (Hoofdstraat, Boterhoek, Raadhuisplein, Kerkstraat, Nazarethstraat en St. Odulphusstraat)

Gebied B

De straten die niet in gebied A vallen

Per week € 1,75 € 1,20
Per maand € 4,50 € 3,40
Per seizoen (april tot en met oktober) € 27,85 € 18,40
Per jaar € 41,55 € 29,00

U kunt telefonisch een berekening van de kosten voor uw terras opvragen. Stuurt u daarvoor een e-mail naar info@gemeentebest.nl ter attentie van de afdeling Uitvoering, Vergunningen.

Aanvragen

U vraagt een terrasvergunning aan met het Aanvraagformulier terrasvergunning (PDF, 81.1 kB). U moet dit formulier tenminste 8 weken voordat u uw terras wilt plaatsen indienen bij de afdeling Uitvoering, Vergunningen. Bij het verlenen van een vergunning wordt gekeken naar de gevolgen voor de openbare orde en veiligheid in de omgeving. Denk hierbij aan geluidshinder en hinder voor het verkeer. De gemeente verleent de terrasvergunning voor onbepaalde tijd.

Regels

De regels voor een terrasvergunning vindt u in de Algemene plaatselijke verordening, artikel 2.29.

Sluit het menu