Teuntje Berkhout - Theunissen

Raadslid

Mijn naam is Teuntje Berkhout. Ik ben getrouwd met Pio en moeder van twee dochters en een zoon. We vangen als gezin ook nog een jongen van 18 op. We zijn een echt bourgondische Brabantse familie. Het is bijna altijd druk aan onze keukentafel.

Sinds 2002 zit ik in de Bestse gemeenteraad. Jongerenpartij JO haalde toen voor het eerst twee zetels. Daarnaast werk ik al 22 jaar bij de NS in Eindhoven en Den Bosch. Ik werk onregelmatige diensten en dat is heel goed met het raadswerk te combineren.

Mijn belangstelling voor politiek ontstond al toen ik nog heel jong was. Ik kwam vaak in jongerencentrum OJC Lambik. Daar ontdekte ik al snel dat je met goed overleg veel kan bereiken. Ook merkte ik dat je mooie dingen voor elkaar kunt krijgen als mensen met allerlei achtergronden samen ergens hun schouders onderzetten.

In de gemeenteraad hou ik me vooral bezig met sociaal beleid. In de periode na de verkiezingen zal ik vooral de ontwikkelingen aan de ┬┤zachte kant┬┤ in de gaten houden. Door nieuwe wetgeving krijgt de gemeente veel te doen op het gebied van zorg. We moeten dat goed monitoren en waar nodig bijsturen. Ik wil zoveel mogelijk in stand houden want ik heb de overtuiging dat bezuinigingen op korte termijn als een boemerang terug komen. Je bent dan veel geld en tijd kwijt met het opnieuw opbouwen. Structuren binnen je eigen woonomgeving worden steeds belangrijker. Daar moeten we in investeren!

Bestuursgroepen

Nevenfuncties

  • medewerker Service en Veiligheid NS
  • lid ouderraad Pro Boxtel
Sluit het menu