Rimbaud Lapperre

Raadslid en fractievoorzitter

Wie ben ik?

Ik dank mijn naam, Rimbaud, aan ouders die hun kinderen namen van schrijvers hebben gegeven. In 1967 werd ik in Mozambique geboren en ben ik daar gedeeltelijk opgegroeid. Mijn vader was in dit land als bodemkundige werkzaam in de suikerwinning en mijn moeder als tropenarts.
Misschien was deze omgeving wel de reden dat ik later tropische cultuurtechniek en landinrichting ben gaan studeren met een voorliefde voor alles wat met water heeft te maken. Mijn dagelijkse werk bestaat uit het oplossen van hydrologische vraagstukken voor waterschappen, gemeenten, particulieren en collega-adviesbureaus.

Van mijn hobby heb ik mijn werk gemaakt. Naar verluidt is van het omgekeerde ook sprake. In 2003 heb ik een milieuadviesbureau opgericht met de naam Landslide. Wij wonen inmiddels al bijna 13 jaar in Best en hebben 2 kinderen (Sil en Lisa). Arianne werkt als onderzoeker/epidemioloog bij de GGD Brabant-Zuidoost in Helmond.

Wat vind ik belangrijk voor Best

Als burgerraadslid kan ik met mijn (beroepsmatige) kennis van ruimtelijke ordening, milieu en water misschien een steentje bijdragen aan een (nog) mooier, groener en socialer Best. Verder ben ik lid van de denktank van de PvdA en ondersteun onze actieve fractie waar mogelijk. Heeft u vragen, ideeën of suggesties, laat ze onze fractie of mij gerust weten. Politiek is wat mij betreft vooral ook een zaak van goed luisteren naar wat er leeft en wat er speelt. Aan een sociale instelling en inbreng zal het bij ons niet ontbreken. Iedereen doet (en telt) immers mee!

Naast werk en gemeentelijke politiek is er ook nog tijd om te sporten. ’s-Avonds is er meestal nog wel een gelegenheid om te gaan hardlopen. Een moment om de gedachten eens de vrije loop te laten en weer nieuwe ideeën op te doen. Verder speel ik bij MHC-Best in teamverband wedstrijdhockey en train 1 en op dit moment 2 jeugdelftallen.

Bestuursgroepen

Nevenfuncties

  • Eigenaar milieuadviesbureau Landslide 
  • Lid commissie Sportiviteit en Respect MHC-Best (hockeyclub)
  • Trainer twee hockeyelftallen MHC-Best (hockeyclub)
  • Adviseur/hydrologie (inhuur) Waterschap De Dommel
  • Adviseur/hydrologie (inhuur) Waterschap Aa en Maas
  • Adviseur/hydrologie (inhuur) Gemeente Helmond
  • Adviseur/hydrologie (inhuur) Gemeente Gemert-Bakel
  • Vrijwillger diverse functies, MHC Best
Sluit het menu