Rob Vader

Raadslid

Ontsproten aan en opgegroeid in de Zeeuwse klei, maar toch wel uiteindelijk leuk volwassen geworden in het Brabantse. In het rampjaar (teken?) voor Zeeland in Vlissingen geboren, volgde ik de HBS in Middelburg met toch wel goed gevolg want er moest gestudeerd worden. Zo kwam ik in Eindhoven terecht. Daar heb ik Technische Natuurkunde gestudeerd wat werd gevolgd door ca 10 jaar lesgeven als docent natuurkunde op een middelbare school in Eindhoven.

Inmiddels was ik getrouwd met Margriet en kwamen er 2 kinderen die nu ook ons weer achterna zijn getrokken en allebei in Best wonen. De eerste keer dat we in Best waren, hadden Margriet en ik echt het gevoel van een heerlijk dorp na de drukte in Eindhoven. We voelden ons gelijk thuis en we gaan voorlopig niet weg. Dat was rond 2000, dus moet ik me nog wel tot de import rekenen. Ondanks dat ik dus oorspronkelijk uit het ‘zunige’ Zeeland kom reken ik me toch tot de groep van Bourgondische Brabanders en dat komt natuurlijk voor het grootste deel door Margriet die speciaal voor de familie en vrienden zoveel cursussen in koken heeft gevolgd dat we ongeveer alles hebben kunnen eten van over de hele wereld. Goed oppassen voor de lijn dus….

Na de jaren als docent maakte ik de overstap naar Philips. Eerst in het volwassenenonderwijs (er moest heel veel bijgeschoold worden in de ICT binnen Philips), later naar Philips Healthcare. Daar werkte ik als project manager en programma manager in Healthcare Informatics (digitale archieven voor medische beelden, als vervanging van de ‘films’ op een lichtbak). Jammer genoeg is daar door reorganisatie in 2013 vroegtijdig een einde aan gekomen. Helaas heb ik nog geen ander werk kunnen vinden.
Politiek betrokken was ik al vroeg in Eindhoven als voorzitter van de PPR. Later is dat wat stil geworden toen ik veel tijd stak in de Eindhovense duikclub ‘Lutra’ waar ik voorzitter en instructeur was en uiteindelijk ook erelid! Een jaar of 7 geleden sloot ik me toch weer aan bij de politiek, dit keer voor de PvdA in Best.

Wat wil ik in Best bereiken?

In februari 2012 ben ik in de raad gekomen. Mijn doelstelling is proberen het verschil te maken voor die mensen die het (door welke reden dan ook, tijdelijk of permanent) lastiger hebben, zeker nu. Het is een gure wind die de laatste tijd waait in Nederland. Steeds meer mensen en ook politici geloven dat als iedereen vooral voor zichzelf zorgde, dit het beste is voor ons allemaal. Dat is ook zo, maar niet iedereen kan dat. En juist die mensen hebben een overheid nodig die voor hen opkomt als dat nodig is. Ik hoop samen met de partij hierin een verschil te kunnen maken, zeker nu er steeds meer bezuiniging worden doorgevoerd die deze mensen treffen. Natuurlijk moet er bezuinigd worden, maar laten we de menselijke maat hierin niet vergeten!

Bestuursgroepen

Nevenfuncties

  • Vrijwilliger Joris Zorg, Oirschot
  • Vrijwilliger Stichting Welzijn Best Oirschot
Sluit het menu